Het is tegenwoordig helemaal hip om een bedrijf in een oud warenhuis te hebben.

De aantrekkingskracht van een oud warenhuis is groot omdat het in de regel een statig gebouw is. Indien het om een echt oud pand gaat, is het vaak een mooi pand met een authentieke bouwstijl. Dit soort gebouwen trekt niet alleen bedrijven aan maar ook klanten.

Welke bedrijven kiezen ervoor om zich te vestigen in een warenhuis

De soorten bedrijven die zich in voormalige warenhuizen vestigen lopen sterk uiteen. Grotere bedrijven zullen een hele verdieping nodig hebben. Maar het is ook heel goed mogelijk om als klein bedrijf een aantal kamers te huren. Er zijn veel hightech bedrijven die ervoor kiezen om vanuit een warenhuis te werken zoals online casino’s als Unibet, en ook andere internetbedrijven kom je regelmatig tegen in een oud warenhuis. De voormalige winkel wordt verbouwd tot een groot aantal kantoren. Ook bedrijven die diensten verlenen aan artiesten vind je vaak in een oud warenhuis. Op de begane grond zijn het veelal bedrijven die ook tijdens werkuren klantencontact hebben zoals makelaars en adviesbureaus. Maar ook kleine knusse winkeltjes kun je er vaak vinden.

Waar veel mensen werken moet ook regelmatig gegeten en gedronken worden. Dus ook voor een restaurant en een café is het een ideale plek. Vanaf de begane grond aan de straatzijde of in een ruime galerij hebben deze horecagelegenheden klandizie aan de mensen die in het gebouw werken en tevens aan de mensen die erlangs wandelen.

Voordelen van een bedrijf in een voormalig warenhuis

Op de meeste plaatsen is het warenhuis lang geleden gebouwd. Daardoor heeft het pand al naamsbekendheid en weet iedereen in de omgeving het te vinden. Met name bedrijven die klanten willen aantrekken hebben hier veel baat bij. Doordat mensen jarenlang gewinkeld hebben in het pand voelen ze zich er vertrouwd, en dat brengt direct een ontspannen sfeer teweeg. Ook zullen er potentiële klanten binnen lopen omdat ze nieuwsgierig zijn naar de veranderingen in het gebouw. Zo kan er bijvoorbeeld iemand binnenlopen die zijn huis wil verkopen, en dan het kantoor van de makelaar ziet.

In de open galerijen plaatsen veel cafés en restaurants een terras zodat de klanten rustig om zich heen kunnen kijken. De historische panden hebben veel artistieke details in de bouw verwerkt. Tijdens het nuttigen van een hapje en een drankje in het gebouw zien mensen dan ook welke bedrijven er op de bovenliggende verdiepingen gevestigd zijn. Met een opvallend naambord kom je zo met je bedrijf onder de aandacht van de mensen.

De huur van een ruimte in een warenhuis loopt per maand waardoor het ook voor beginnende kleine bedrijven aantrekkelijk is. Er is hierdoor niet gelijk een grote investering nodig, en het kantoor is al gebouwd naar de juiste normen, zodat er niets of nauwelijks iets hoeft aangepast te worden. Aangezien juist startende bedrijven nog naamsbekendheid moeten verwerven is het ideaal om op een plek te zitten waar veel verschillende mensen samenkomen.

Door de warenhuizen te bezetten met bedrijven behouden de panden hun economische waarde.